• Word lid van onze online leeromgeving voor leerlingen
  • Ga voor een schooljaar zonder zorgen met de Slimme Weekplanner
  • Vraag een training of workshop aan op jouw school
  • Check onze wekelijkse studietips in de blog

Wat is jouw leerstijl?

Ben jij een doener, dromer, denker of beslisser?


Volgens Amerikaans psycholoog David Kolb zijn er vier verschillende leerstijlen.

Volgens hem beschikken de meeste mensen over een combinatie, maar hebben ze vaak een voorkeur voor één van de vier types.🚀 De DOENER houdt van actie!

Je werkt doelgericht en wilt resultaat zien. Je leert het liefst door je handen uit de mouwen te steken en iets uit te proberen of te experimenteren.💭 De DROMER wil eerst denken en dan doen.

Je hebt een grote verbeeldingskracht om een situatie in verschillende perspectieven te bekijken, je in te leven en verbanden te leggen. De dromer is creatief en vindt het dan ook leuk om de ruimte te krijgen om ideeën te creëren.đŸŽ¯De BESLISSER koppelt de theorie graag aan de praktijk en houdt van praktische voorbeelden.

Je wilt vooral weten hoe je de leerstof kan toepassen. Net zoals de doener werkt de beslisser graag doelgericht en planmatig.🧠 De DENKER houdt van logica en redeneren.

Je gaat op zoek naar een logische samenhang in de leerstof en leert graag uit boeken. Zelfstudie en complexe vraagstukken zijn geen probleem. De denker is graag bezig om het hoe, wat en waarom van de leerstof te ontdekken.Waarin herken jij jezelf het meest? Laat het weten in de comments!🙋‍♂ī¸

P.S. Op het internet vind je verschillende zelftesten om erachter te komen tot welk (gecombineerde) type jij behoort.#HetLeeratelier #leerstijlen #leercoach #studiebegeleider #studiecoach #studeren #lerenlerenleren #studeren #studiemethode #methodes #leerstof #zelftest

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.