Over mij

Hallo, leuk dat je hier bent! Ik ben Margot Flintrop.

In 2017 studeerde ik af in de Toegepaste Psychologie met specialisatie school- en pedagogische psychologie aan de Thomas More Hogeschool in Antwerpen.

 

Nee, ik was geen perfecte student. Ik had een concentratieprobleem en organiseren was voor mij een hele uitdaging. Ik had nooit een plan, was een uitsteller van de bovenste plank en liep daardoor vaak achter de feiten aan.

 

Door mijn studentencarrière heen heb ik geëxperimenteerd met studiemethodes, ontdekte welke goed voor mij werkten en hoe ik efficiënt kon plannen. Alles ging een stuk gemakkelijker en de examenperiodes waren plots niet meer zo eng en stressvol. De blokperiode werd zelfs de meest zorgeloze periode van het jaar, omdat ik alles zo goed uitgestippeld had. Ik wist exact wat en wanneer ik moest doen en dat maakte die periode heerlijk voorspelbaar.

 

Ik kreeg tijdens mijn opleiding in de Psychologie een grote interesse en inzicht in de werking van de hersenen en waarom alles beter gaat als je je houdt aan een planning of bepaalde studiemethodes gebruikt. Ook hoe concentratie werkt en wat een tiener motiveert. Deze kennis breng ik dan ook heel enthousiast over tijdens de studiecoaching.

Knowledge is power, toch?

Ik kan daarom geen genoeg krijgen van nieuwe inzichten, interessante boeken en cursussen als het gaat over leren leren en plannen. Op die manier blijft mijn brein altijd up-to-date en ga ik voor een evidence-based aanpak bij elke leerling of student.

 

Door mijn ervaring als student en expertise vanuit mijn opleiding en praktijk, ben ik supergemotiveerd om elke leerling een duwtje in de rug (lees: schop onder de kont) te geven en op weg te coachen naar het schrijven van hun eigen succesverhaal.

 

Want als ik het kan, kan jij het ook!

 

Veel leerplezier!

 

Margot Flintrop

 

 

Benieuwd wat ik voor jou kan betekenen?

Volg ons op social media voor massa's studietips.