Studietips

Focus & Motivatie

Concentratielek #1

Wist je dat er vier concentratielekken bestaan? Ik vertel je hoe je het eerste lek kunt dichten! ๐Ÿ’งSoms ben je afgeleid door te veel interne prikkels.Dit lek staat bij mij beslist op nummer รฉรฉn!

Lees meer »

Effect van to do's afvinken

En waarom mag je dit volgens mij niet skippen? ๐Ÿ˜‰Wanneer een opdracht af is, een toets geleerd of een oefening gemaakt is, kun je die afvinken in je planning. โœ…Dat doe ik zelf ook in mโ€™n planners, maar ook op mijn to-do lijstjes!Het is dan ook het beste gevoel wat er is: alle taken รฉรฉn voor รฉรฉn af te vinken.Daar wordt ik nu eens gelukkig van! En ook wel een beetje trots op mezelf, als ik eerlijk ben. ๐Ÿค—

Lees meer »

Focusmanagement

Drie geweldige redenen waarom jij je focus moet fiksen. ๐Ÿ‘‡Hoe graag we het ook zouden willen, aan โ€˜tijdโ€™ valt niet te sleutelen. We kunnen het niet stopzetten, we kunnen het niet terugdraaien en helaas ook niet verlengen.Het begrip timemanagement lijkt daarom het verkeerde idee te geven.Hoe ik het wel graag noem? Focusmanagement.Want daar kun je wรฉl iets mee!Je focus heb jij helemaal in de hand.1.ย Door je focus te vergroten, wordt je tijd plots meer waardevol.

Lees meer »

Multitasken

Stop met multitasken! ๐Ÿšซ Ik vertel je waarom.๐Ÿง  Je hersenen kunnen maar รฉรฉn ding tegelijk.Wanneer je meerdere taken tegelijk doet, ben je vaak veel langer bezig en maak je meer fouten.๐Ÿ” Daarom is het dus veel effectiever om je te focussen op รฉรฉn taak tegelijk.Bepaal dus waar jouw focus naartoe gaat en geef die taak alle aandacht. Zo raak je niet afgeleid, ben je sneller klaar รฉn is jouw taak tot een goed einde gebracht. โœ…๐—ฆ๐—ถ๐—ป๐—ด๐—น๐—ฒ-๐˜๐—ฎ๐˜€๐—ธ๐—ฒ๐—ป ๐—ถ๐˜€ ๐—ต๐—ฒ๐˜ ๐—ป๐—ถ๐—ฒ๐˜‚๐˜„๐—ฒ ๐—บ๐˜‚๐—น๐˜๐—ถ๐˜๐—ฎ๐˜€๐—ธ๐—ฒ๐—ป.

Lees meer »

Stop met multitasken!

Stop met multitasken! ๐Ÿšซ Ik vertel je waarom.๐Ÿง  Je hersenen kunnen maar รฉรฉn ding tegelijk.Wanneer je meerdere taken tegelijk doet, ben je vaak veel langer bezig en maak je meer fouten.๐Ÿ” Daarom is het dus veel effectiever om je te focussen op รฉรฉn taak tegelijk.Bepaal dus waar jouw focus naartoe gaat en geef die taak alle aandacht. Zo raak je niet afgeleid, ben je sneller klaar รฉn is jouw taak tot een goed einde gebracht. โœ…

Lees meer »

Je hebt alles in je!

Hey, da's goed nieuws! ๐Ÿ˜‰Jij hebt alles in huis om je eigen succesverhaal te schrijven.Een goeie toets afleggen?Een knap rapport halen?Een verbluffende bachelorproef schrijven?๐—ฌ๐—ผ๐˜‚'๐˜ƒ๐—ฒ ๐—ด๐—ผ๐˜ ๐˜๐—ต๐—ฒ ๐—ฝ๐—ผ๐˜„๐—ฒ๐—ฟ!Het enige wat ik kan doen om je te helpen is het beste in jou naar boven halen met wat een leerling ooit het 'Margot-effect' noemde. ๐Ÿค—โœจNiet dat ik kan toveren, maar...

Lees meer »

De kracht van je mindset

"Ik ben niet zo'n lezer", zei ik altijd tegen iedereen en mezelf. ๐Ÿ“–Ik besef nu heel goed dat die mindset er niet bepaald voor heeft gezorgd dat ik wel graag ben beginnen lezen.Maar er zijn zo'n interessante boeken, echt pareltjes die ik bladzijde voor bladzijde wil verslinden! ๐ŸคฉBoeken over mijn vak, maar ook boeken die elke ondernemer moet lezen en ook boeken die je helpen de beste versie van jezelf te worden.Maar ja... "Ik ben niet zo'n lezer." ๐Ÿคทโ€โ™€๏ธDus hoe ga ik daar ooit verandering in brengen met die overtuiging?

Lees meer »

Studeren met muziek

Blokken op beats of toch maar studeren in stilte? ๐Ÿคทโ€โ™€๏ธAls student moest het bij mij muisstil zijn tijdens het leren.Maar ik zie meer en meer hoe leerlingen met muziek studeren en huiswerk maken. Ik begreep maar niet hoe ze dat voor elkaar kregen. ๐ŸคฏWant werkt dat wel? Leidt dat niet juist af?Het is al wel langer geweten dat muziek ervoor kan zorgen dat je je beter kunt focussen.๐Ÿ‘‰ Al tijdens de Tweede Wereldoorlog werd de radio ingezet om de productiviteit van fabriekarbeiders te vergroten.๐Ÿ‘‰ Ook was er een chirurg in Amsterdam die tijdens zijn operaties absouut stevige rockmuziek wilde horen om zich beter te concentreren.Al werkt dat niet altijd en voor iedereen!

Lees meer »

Concentratie explained

Hoe komt dat?๐Ÿค”Stel: je bent aan het studeren en je krijgt een berichtje binnen van je beste vriendin. Op dat moment verleg je je aandacht gedeeltelijk naar dat smsje. Ondertussen blijft een ander deel van je aandacht bij wat je oorspronkelijk aan het studeren was.Wanneer je weer wilt doorgaan met studeren gebeurt eigenlijk precies hetzelfde. Een tweesplitsing van je aandacht tussen studeren en je vriendin die vraagt of je plannen vanavond hebt.Volgens neuro-psycholoog Mark Tichelaar komt afleiding door de wisselingen in je aandacht.

Lees meer »