Studietips

Plannen

Zo haal je jouw deadline!

Vroeger stelde ik mijn vaak schoolwerk uit, omdat ik zo overweldigd was. 😨Overweldigd door de hoeveelheid toetsen, examens die op me af kwamen of door die gigantische jaartaak waarvan de deadline steeds dichterbij kwam...Ik was nog niet bekend met de salamitechniek op die leeftijd, en dus ben ik heel blij om jou deze te mogen uitleggen nu! 😀

Lees meer »

Mijn favoriete hack

Vroeger maakte ik mijn planning lekker vaag. Heerlijk! 😌Ah ja, want als ik dat deed dat kon ik op het moment zelf beslissen wanneer ik écht wilde beginnen.Handig, toch? 😊

Lees meer »

Focusmanagement

Drie geweldige redenen waarom jij je focus moet fiksen. 👇Hoe graag we het ook zouden willen, aan ‘tijd’ valt niet te sleutelen. We kunnen het niet stopzetten, we kunnen het niet terugdraaien en helaas ook niet verlengen.Het begrip timemanagement lijkt daarom het verkeerde idee te geven.Hoe ik het wel graag noem? Focusmanagement.Want daar kun je wél iets mee!Je focus heb jij helemaal in de hand.1. Door je focus te vergroten, wordt je tijd plots meer waardevol.

Lees meer »

If you fail to plan, you plan to fail

Deze les heb ik op de harde manier geleerd! 😓Niet alleen als leerling op school, maar ook nu nog als ondernemer moet ik vaak aan deze uitspraak denken.Ik schrijf ‘m zelfs boven op m’n weekplanning! ✏️Als je faalt in het maken van een planning, plan je dat je faalt.Soms heb ik een idee, of een belangrijke taak die moet gebeuren en dan denk ik wel eens:”Dat doe ik wel een keer als ik tijd heb."Ken je dat?Dan weet je misschien ook dat het onzin is! 😛

Lees meer »

Voel je je overweldigd?

Het was 23u30 en ik werd overvallen door allerlei to-do's. 😨Ik had die week veel aanmeldingen binnen gekregen, mails met allerlei vragen waar ik nog moest over nadenken en daarbij stond ik achter met m’n werk omdat ik ziek was geweest.En als kers op de taart begaf mijn wasmachine het opeens!Jaja, die weet altijd het beste moment te kiezen…Op zo’n momenten is het even ‘ERROR’ in mijn hoofd en krijg ik niks meer gedaan. 🤯Ik zie totaal niet hoe of waar ik moet beginnen en ik bevries.Uitstelgedrag is dan een hele aantrekkelijke optie, maar we weten allemaal welke gevolgen dat heeft.

Lees meer »

AD(H)D verbloemen

Hoe het al jaren lukt om mijn AD(H)D te camoufleren. 🧠"Nee, wat? Heb jij AD(H)D?!" 🤯Dat hoor ik vaak als ik mijn diagnose op tafel gooi.Het verbaast me niks dat zelfs mijn beste vrienden hier van schrikken.Zij kennen me namelijk als die griet die iets met plannen heeft en van alles op de hoogte is.

Lees meer »

Effect van to do's afvinken

En waarom mag je dit volgens mij niet skippen? 😉Wanneer een opdracht af is, een toets geleerd of een oefening gemaakt is, kun je die afvinken in je planning. ✅Dat doe ik zelf ook in m’n planners, maar ook op mijn to-do lijstjes!Het is dan ook het beste gevoel wat er is: alle taken één voor één af te vinken.Daar wordt ik nu eens gelukkig van! En ook wel een beetje trots op mezelf, als ik eerlijk ben. 🤗

Lees meer »

Is jouw plan SMART?

Slimmer plannen doe je met de SMART-methode.Een planning opstellen is één ding, maar die uitvoeren is een heel ander kunstje. 🤷‍♀️Zorg dat je planning specifiek, meetbaar, acceptabel, realistisch en tijdgebonden is en houdt het zo véél makkelijker vol.

Lees meer »

"Pubers kunnen niet plannen..."

Dat hoor ik wel vaker. Zelfs sommige leerlingen denken daar ook zo over!"Plannen? Dat kan ik helemaal niet." 🤷‍♀️🧠 Dat het tienerbrein nog in volle ontwikkeling is, klopt helemaal. Maar het klopt helemaal niet dat tieners niet kunnen plannen.Het is juist heel goed om zo'n complexe vaardigheid te stimuleren en aan te leren. Maar ze leren het natuurlijk ook niet vanzelf, hè!

Lees meer »

Hoe 'strak' moet je plan zijn?

Ik zat laatst te denken over de woorden "strak plan!". 🤔We zeggen het altijd op een positieve manier wanneer je plan of idee goed in elkaar zit, maar een 'strakke' planning is eigenlijk niet wat je wil.📆 Een strak plan klinkt als een planning waar alles nét in past. Waar je al je taken in hebt vol gepuzzeld. Maar dat is geen goed idee.💡 Je wilt toch ruimte hebben voor als er eens iets tussen komt, want je weet nooit wat de dag brengt.💡 Of je wilt buffertijd inbouwen zodat je jouw taken die zijn blijven liggen, in kunt halen of langer kunt doorwerken als je niet op tijd klaar bent.💡 En daarnaast wil je ook momenten vrij hebben voor ontspanning en leuke dingen.Ga dus niet voor een strak plan, maar voor een los plan! Ofzoiets. 😉Wil jij een succesvolle planning leren maken? Dat doe je met onze 𝗦𝗹𝗶𝗺𝗺𝗲 𝗪𝗲𝗲𝗸𝗽𝗹𝗮𝗻𝗻𝗲𝗿!

Lees meer »