• Word lid van onze online leeromgeving voor leerlingen
  • Ga voor een schooljaar zonder zorgen met de Slimme Weekplanner
  • Vraag een training of workshop aan op jouw school
  • Check onze wekelijkse studietips in de blog

Studietips

Plannen

Is jouw plan SMART?

Slimmer plannen doe je met de SMART-methode.Een planning opstellen is één ding, maar die uitvoeren is een heel ander kunstje. 🤷‍♀️Zorg dat je planning specifiek, meetbaar, acceptabel, realistisch en tijdgebonden is en houdt het zo véél makkelijker vol.

Lees meer »

"Pubers kunnen niet plannen..."

Dat hoor ik wel vaker. Zelfs sommige leerlingen denken daar ook zo over!"Plannen? Dat kan ik helemaal niet." 🤷‍♀️🧠 Dat het tienerbrein nog in volle ontwikkeling is, klopt helemaal. Maar het klopt helemaal niet dat tieners niet kunnen plannen.Het is juist heel goed om zo'n complexe vaardigheid te stimuleren en aan te leren. Maar ze leren het natuurlijk ook niet vanzelf, hè!

Lees meer »

Hoe 'strak' moet je plan zijn?

Ik zat laatst te denken over de woorden "strak plan!". 🤔We zeggen het altijd op een positieve manier wanneer je plan of idee goed in elkaar zit, maar een 'strakke' planning is eigenlijk niet wat je wil.📆 Een strak plan klinkt als een planning waar alles nét in past. Waar je al je taken in hebt vol gepuzzeld. Maar dat is geen goed idee.💡 Je wilt toch ruimte hebben voor als er eens iets tussen komt, want je weet nooit wat de dag brengt.💡 Of je wilt buffertijd inbouwen zodat je jouw taken die zijn blijven liggen, in kunt halen of langer kunt doorwerken als je niet op tijd klaar bent.💡 En daarnaast wil je ook momenten vrij hebben voor ontspanning en leuke dingen.Ga dus niet voor een strak plan, maar voor een los plan! Ofzoiets. 😉Wil jij een succesvolle planning leren maken? Dat doe je met onze 𝗦𝗹𝗶𝗺𝗺𝗲 𝗪𝗲𝗲𝗸𝗽𝗹𝗮𝗻𝗻𝗲𝗿!

Lees meer »

Overschat jij jezelf?

De meeste leerlingen gooien iets te snel hun boeken dicht.Uit onderzoek blijkt dat we vaak denken dat we meer weten dan we in werkelijkheid weten en dat we onze vergeetsnelheid onderschatten. (ja, lees dat nog maar eens opnieuw!)Het kan dus zijn dat je na het leren het gevoel hebt dat je alles kent en dat je twee dagen later op de toets teleurgesteld bent, omdat je geheugen je in de steek liet. Want vergeten gebeurt namelijk sneller dan we denken! Dat kan dus een probleem vormen op school.

Lees meer »

Uitstelgedrag

Vervelende dingen voor je uitschuiven om iets leukers te kunnen gaan doen. Zalig!Maar is dat echt wel zo geweldig als het klinkt?Je hebt vast gemerkt dat niet het geval is! Vaak dreig je in de problemen te komen door tijdsnood of ben je alleen maar aan het stressen over wat je aan het uitstellen bent. Zo kun je dus ook niet écht ontspannen.Gelukkig heb ik voor jou de oplossing. :-)

Lees meer »