Studietips

Examens

Vakfiche

Hoger onderwijs hack! Heb jij mijn gratis vakfiche al gedownload? 🙌💡 Een vakfiche is een overzicht van je vak dat je gaat leren voor het examen en maakt het blokken een stuk makkelijker en haalbaar.Wat zijn de voordelen van zo’n vakfiche?✅ Met een vakfiche hak je de leerstof op in kleine, hapklare stukjes. En dat is maar goed ook! Want zo werkt het ook in je geheugen.Niet alles in één keer leren, maar stukje bij beetje. Een grote berg beklim je ook niet in één keer, toch?✅ Het plannen gaat het een stuk makkelijker! Met een vakfiche is het halve werk al gedaan!Het enige wat je nog moet doen is om al die stukjes leerstof te puzzelen in een plan.✅Jouw vakfiche is jouw houvast voor én tijdens het leren. Gebruik ‘m als checklist! Hoofdstuk 4 gestudeerd?Afvinken maar! Afvinken zorgt voor extra motivatie en dat kun je vast en zeker gebruiken tijdens de blokperiode. 😉Download jouw vakfiche nu 𝗚𝗥𝗔𝗧𝗜𝗦 in de webshop.

Lees meer »

Vlotte start Strategie

Ik weet nog héél goed hoe de adrenaline door m'n lijf gierde als het examen werd uitgedeeld. 📝NU moest het gebeuren. Twee lesuren om alles te geven wat ik in me had. Om te laten zien hoe hard ik had zitten zwoegen achter mijn schoolboeken. 🤓Ik begon halsoverkop aan de eerste vraag waar ik veel te veel tijd in stak, schreef impulsief mijn eerste gedacht op waarop ik die vijf minuten later alweer moest doorschrappen en probeerde er zonder enige strategie het beste van te maken.𝗡𝗮 𝗵𝗲𝗲𝗹 𝘄𝗮𝘁 𝗴𝗲𝗸𝗿𝗶𝗲𝗯𝗲𝗹 𝗸𝗿𝗲𝗲𝗴 𝗶𝗸 𝘁𝗲 𝗵𝗼𝗿𝗲𝗻 𝗱𝗮𝘁 𝗵𝗲𝘁 𝘁𝗶𝗷𝗱 𝘄𝗮𝘀 𝗼𝗺 𝗺'𝗻 𝗲𝘅𝗮𝗺𝗲𝗻 𝗮𝗳 𝘁𝗲 𝗴𝗲𝘃𝗲𝗻, 𝘁𝗲𝗿𝘄𝗶𝗷𝗹 𝗶𝗸 𝗻𝗼𝗴 𝘇𝗲𝗸𝗲𝗿 𝗱𝗿𝗶𝗲 𝘃𝗿𝗮𝗴𝗲𝗻 𝗺𝗼𝗲𝘀𝘁 𝗶𝗻𝘃𝘂𝗹𝗹𝗲𝗻! 😨Drie vragen die ik juist had kunnen beantwoorden, mocht ik er de tijd voor hebben gehad. Hoe jammer is dat?

Lees meer »

Zo voorkom je examenpaniek!

Examens brengen veel stress met zich mee. Ben je wel op tijd begonnen? Krijg je wel alles geleerd? 😨Veel leerlingen zouden mij geen antwoord kunnen geven op die vraag. En mij moest je dat vroeger ook niet vragen!Maar dat gevoel van onzekerheid kan enorm doorwegen.Want blokken zonder te weten of je wel genoeg tijd hebt om alle hoofdfstukken geleerd te krijgen... Dat is toch ook niet motiverend? 🤔📆 Neem daarom het zekere voor het onzekere en tel eens hoeveel dagen je hebt tot je examen.Ik deed dit laatst met een leerling en hij bleek heel opgelucht! 😌

Lees meer »

Is jouw studieplek studyproof?

Door je studieplek wijs te kiezen en goed te organiseren, kun je beter studeren! 🤓Hoe doe je dat dan?🥰 KIES EEN FIJNE STUDIEPLEKJe zult wel gemerkt hebben dat je heel wat tijd doorbrengt op je studieplek. Het is daarom écht wel belangrijk dat jij daar graag zit. Hoe beter je je voelt in die ruimte, hoe minder je er tegen op zult zien om er tijd in door te brengen.🌵 Ik word heel gelukkig van natuurlijk daglicht en veel groen! Daarom heb ik in Het Leeratelier een groot raam en staat er in elke hoek wel een plant.Uit onderzoek is gebleken dat voldoende daglicht en planten op je bureau zorgt voor minder stress en een hogere concentratie. Niet mis, toch?🏠 Bedenk eens in welke ruimte van je woning jij je goed voelt en waar je wel eens een studiehoekje zou kunnen inrichten. Als je dat moeilijk vind, probeer dan te bedenken welke ruimte je anders zou kunnen aankleden, inrichten of opruimen om er toch een aangename studieplek van te maken.🤫 KIES EEN RUSTIGE STUDIEPLEKBen jij snel afgeleid? Dan is dit een hele belangrijke! Zorg dat je een plek in huis kiest waar het stil is. Dus niet in aan de keukentafel, wanneer er nog twee kleine broers rondrennen, je vader luid telefoneert en je moeder aan het stofzuigen is. Beter kies je een afgezonderde plek waar je de deur gewoon kan toe doen om de meeste geluiden te blokkeren.😎 ORGANISEER JE STUDIEPLEKStuderen kan al moeilijk genoeg zijn, dus maak het je gemakkelijk! Leg alles wat je meteen nodig hebt klaar. (vb. je laptop, atlas, ...) Zo moet je tijdens het studeren niet om de haverklap opstaan, want dat vergroot de kans op afleidingen. Onderweg kun je namelijk ook afgeleid worden.Alles wat je niet nodig hebt, haal je van je bureau.

Lees meer »

Het Meerkeuze Dilemma

1️⃣ Lees de vraag en bedenk eerst zelf een antwoord zonder de opties te bekijken.👉 Op die manier raak je niet afgeleid of verward door de verschillende antwoordmogelijkheden.2️⃣ Staat het antwoord er tussen en ben je zeker dat de andere opties niet juist zijn?👉 Doe dan wat je moet doen.3️⃣ Is het toch niet zo duidelijk welke antwoordoptie de beste is?👉 Vaak heb je vier keuzes. Meestal is het zo dat er eentje tussen zit die duidelijk niet in het rijtje past. Na wat nadenken kun je ook vaak een tweede optie elimineren.👉 Nu moet je misschien twijfelen. Beide alternatieven kunnen enigzins kloppen. Zoek niet naar het perfecte antwoord, maar naar het beste antwoord.👉 Denk na en vergelijk de twee opties. Maak dan een keuze.Eeuwige twijfelaar? Verander je antwoord pas als je 300% zeker bent dat het fout is.Je 1e keuze is vaak de goede. Succes!!🍀#HetLeeratelier #keuzestress #meerkeuzevraag #keuzesmaken #keuzes #twijfelen #twijfelaar #keuze #kiezen #multiplechoice #kiezenisverliezen #studietip #studeren #lerenleren #blokken #fokdeblok #examenperiode #examenstress #examens #hogeschool #universiteit #student

Lees meer »