Studietips

Huiswerk

Zo haal je jouw deadline!

Vroeger stelde ik mijn vaak schoolwerk uit, omdat ik zo overweldigd was. 😨Overweldigd door de hoeveelheid toetsen, examens die op me af kwamen of door die gigantische jaartaak waarvan de deadline steeds dichterbij kwam...Ik was nog niet bekend met de salamitechniek op die leeftijd, en dus ben ik heel blij om jou deze te mogen uitleggen nu! 😀

Lees meer »

Concentratielek #1

Wist je dat er vier concentratielekken bestaan? Ik vertel je hoe je het eerste lek kunt dichten! 💧Soms ben je afgeleid door te veel interne prikkels.Dit lek staat bij mij beslist op nummer één!

Lees meer »

Huiswerkplanner

Hoe kun je zo productief mogelijk je huiswerk maken? ⚡Dat vroeg ik me af bij de opstart van onze huiswerkklas.Dus speciaal voor onze leerlingen van de huiswerkklas maakte ik deze huiswerkplanner.Over deze planner is heel goed nagedacht, want ik wil natuurlijk dat mijn leerlingen gemotiveerd en gefocust blijven. 🙂🔍 Zo moeten ze hun huiswerk heel concreet opschrijven, zodat ze achteraf niet nog een keer die agenda of Smartschool moeten boven halen.⏳️ En schatten ze in hoe lang ze denken bezig te zijn met elke taak. Een belangrijke vaardigheid als het gaat over plannen!💡 Ook bepalen ze van te voren de volgorde waarin ze te werk gaan. Eerst een makkelijke oefening of eerst het moeilijkste achter de rug?🎁 En ten slotte bedenken ze meteen hoe ze zichzelf gaan belonen als het huiswerk af is!

Lees meer »

Studeren met muziek

Blokken op beats of toch maar studeren in stilte? 🤷‍♀️Als student moest het bij mij muisstil zijn tijdens het leren.Maar ik zie meer en meer hoe leerlingen met muziek studeren en huiswerk maken. Ik begreep maar niet hoe ze dat voor elkaar kregen. 🤯Want werkt dat wel? Leidt dat niet juist af?Het is al wel langer geweten dat muziek ervoor kan zorgen dat je je beter kunt focussen.👉 Al tijdens de Tweede Wereldoorlog werd de radio ingezet om de productiviteit van fabriekarbeiders te vergroten.👉 Ook was er een chirurg in Amsterdam die tijdens zijn operaties absouut stevige rockmuziek wilde horen om zich beter te concentreren.Al werkt dat niet altijd en voor iedereen!

Lees meer »

Gatenkaastechniek

Daar zit niet altijd iedereen op te wachten. De ☀️ schijnt, iedereen viert vakantie en jij zou eigenlijk beter aan je bureau zitten.Een vakantietaak is vaak een dikke bundel vol oefeningen waar maar geen eind aan komt en een vak bijspijkeren kan een hele klus zijn.Daarom kom ik met een goede tip voor jou!

Lees meer »