Studietips

Tips, tricks en studiehacks om jouw studentenleven makkelijker te maken.

Scroll door alle tips of klik onderaan op een thema.

 

Alle studietips

Zo haal je jouw deadline!

Vroeger stelde ik mijn vaak schoolwerk uit, omdat ik zo overweldigd was. 😨Overweldigd door de hoeveelheid toetsen, examens die op me af kwamen of door die gigantische jaartaak waarvan de deadline steeds dichterbij kwam...Ik was nog niet bekend met de salamitechniek op die leeftijd, en dus ben ik heel blij om jou deze te mogen uitleggen nu! 😀

Lees meer »

Concentratielek #1

Wist je dat er vier concentratielekken bestaan? Ik vertel je hoe je het eerste lek kunt dichten! 💧Soms ben je afgeleid door te veel interne prikkels.Dit lek staat bij mij beslist op nummer één!

Lees meer »

Studiegids

"Jij was zeker een voorbeeldige student, Margot?" 👩‍🎓Niks is minder waar.Ik wist totaal niet wat ik deed.🙋‍♀️ De grootste sloddervos van de klas? That was me!🙋‍♀️ Een dagdromer de bovenste plank? Guilty!🙋‍♀️ Een uitsteller van de ergste soort? We have a winner!Ja, net zoals vele andere leerlingen deed ik ook maar wat...Mijn schoolcarrière was verre van vlekkeloos.En hoe kan het ook anders? Studievaardigheden zoals effectief studeren leer je nu eenmaal niet vanzelf!En al helemaal niet als je zoals ik te maken hebt met AD(H)D. 

Lees meer »

Zoek studietips per thema

Nog niet uitgeleerd?

Over welk onderwerp kun jij nog een tip gebruiken?

Deel het hier en wie weet verschijnt jouw topic binnenkort in deze blog!

Zo krijg je mijn antwoord ook meteen in je mailbox!