Studietips

Welzijn en gezondheid

Voel je je overweldigd?

Het was 23u30 en ik werd overvallen door allerlei to-do's. šŸ˜ØIk had die week veel aanmeldingen binnen gekregen, mails met allerlei vragen waar ik nog moest over nadenken en daarbij stond ik achter met mā€™n werk omdat ik ziek was geweest.En als kers op de taart begaf mijn wasmachine het opeens!Jaja, die weet altijd het beste moment te kiezenā€¦Op zoā€™n momenten is het even ā€˜ERRORā€™ in mijn hoofd en krijg ik niks meer gedaan. šŸ¤ÆIk zie totaal niet hoe of waar ik moet beginnen en ik bevries.Uitstelgedrag is dan een hele aantrekkelijke optie, maar we weten allemaal welke gevolgen dat heeft.

Lees meer »

AD(H)D verbloemen

Hoe het al jaren lukt om mijn AD(H)D te camoufleren. šŸ§ "Nee, wat? Heb jij AD(H)D?!" šŸ¤ÆDat hoor ik vaak als ik mijn diagnose op tafel gooi.Het verbaast me niks dat zelfs mijn beste vrienden hier van schrikken.Zij kennen me namelijk als die griet die iets met plannen heeft en van alles op de hoogte is.

Lees meer »

De kracht van je mindset

"Ik ben niet zo'n lezer", zei ik altijd tegen iedereen en mezelf. šŸ“–Ik besef nu heel goed dat die mindset er niet bepaald voor heeft gezorgd dat ik wel graag ben beginnen lezen.Maar er zijn zo'n interessante boeken, echt pareltjes die ik bladzijde voor bladzijde wil verslinden! šŸ¤©Boeken over mijn vak, maar ook boeken die elke ondernemer moet lezen en ook boeken die je helpen de beste versie van jezelf te worden.Maar ja... "Ik ben niet zo'n lezer." šŸ¤·ā€ā™€ļøDus hoe ga ik daar ooit verandering in brengen met die overtuiging?

Lees meer »

Goede voornemens

Heb jij je goede voornemens ook al weer uitgesteld naar 2024?Ā Misschien wilde je wel beginnen plannen dit semester of zou je op tijd beginnen leren voor je toetsen. Of wie weet zou jij jezelf meer me-time gunnen.šŸ‘‰ Veranderen is niet makkelijk. Jezelf een nieuwe gewoonte aanleren vraagt veel energie en wilskracht!

Lees meer »

Wist je dat...

Wist je dat...... 1 op de 10 leerlingen rond loopt met de concentratiestoornis ADD? Ook dyslexie, ADHD, dyscalculie, autisme, spraakstoornissen en hoogbegaafdheid komen vaak voor.šŸ§ ... Jongens bijna dubbel zo veel leerproblemen hebben als meisjes? Voornamelijk ADD en ADHD komen vaak voor.šŸ‘¦... Kinderen die hun jaar al eens hebben moeten overdoen, vaker een leerstoornis hebben?āœļøEen leerstoornis is dus zeker niets om je over te schamen. Het komt vaker voor dan je denkt. En daarbij zitten er vaak ook heel wat talenten verscholen. Iemand met ADD is bijvoorbeeld vaak creatief! Laten we eens kijken hoe we die talenten kunnen inzetten op school.Heb je professionele hulp nodig bij een leerstoornis? Het Leeratelier helpt je.šŸ¤œ šŸ¤›#hetleeratelierĀ #leerstoornisĀ #hulpbijlerenĀ #studiecoachĀ #studiecoachingĀ #middelbaarĀ #wistjedatĀ #studiesĀ #problemenĀ #denkenĀ #leertipsĀ #lerenlerenĀ #individuelebegeleidingĀ #leerstrategieĀ #concentratieĀ #concentratieproblemenĀ #dyscalculieĀ #dyslexie

Lees meer »