Goede voornemens

Gepubliceerd op 28 februari 2023 om 16:54

Veranderen is moeilijk

Heb jij je goede voornemens ook al weer uitgesteld naar 2024? 

Misschien wilde je wel beginnen plannen dit semester of zou je op tijd beginnen leren voor je toetsen. Of wie weet zou jij jezelf meer me-time gunnen.

๐Ÿ‘‰ Veranderen is niet makkelijk. Jezelf een nieuwe gewoonte aanleren vraagt veel energie en wilskracht!Iedereen heeft altijd een reden om wél te veranderen, maar ook om niet te veranderen.Het is een beetje zoals een engeltje en een duiveltje.

๐Ÿ˜‡ Een engeltje op je linkerschouder die in je oor fluitsert dat je maar beter op tijd zou leren voor die toets, want anders krijg je nooit alles op tijd geleerd en haal je een slecht punt.

๐Ÿ‘ฟ En het duiveltje die daarop zegt dat je gerust nog een dag of twee kunt wachten, zodat je langer kunt chillen! Ook leuk. ๐Ÿ˜‰

Herken je dat?

Hack je hersenen


Je brein kiest automatisch voor de makkelijkste keuze. Dat is in dit geval het duiveltje. Want zo kun je nog even in je luie zetel blijven liggen! ๐Ÿ›‹๏ธ

๐—ช๐—ถ๐—น ๐—ท๐—ฒ ๐—ท๐—ฒ ๐—ฏ๐—ฟ๐—ฒ๐—ถ๐—ป ๐—ต๐—ฎ๐—ฐ๐—ธ๐—ฒ๐—ป ๐—ผ๐—บ ๐—ฒ๐—ฒ๐—ป ๐—ป๐—ถ๐—ฒ๐˜‚๐˜„๐—ฒ ๐—ด๐—ฒ๐˜„๐—ผ๐—ผ๐—ป๐˜๐—ฒ ๐˜๐—ฒ ๐—ฏ๐—ฒ๐—ด๐—ถ๐—ป๐—ป๐—ฒ๐—ป?

โœ๏ธ Dan kun je voor jezelf eens alle voor- en nadelen opsommen van het huidige gedrag (uitstelgedrag) en de nieuwe gewoonte die je wil leren (op tijd beginnen door te plannen).

๐Ÿ“œ Nu je alles op een rijtje ziet staan, kun jij een wel overwogen en goede beslissing maken van wat je gaat je doen in plaats van automatisch mee te gaan met dat duiveltje op je schouder.

โœจ In het ๐—ข๐—ป๐—น๐—ถ๐—ป๐—ฒ ๐—Ÿ๐—ฒ๐—ฒ๐—ฟ๐—ฎ๐˜๐—ฒ๐—น๐—ถ๐—ฒ๐—ฟ heb ik een leuke download die jou hierbij gaat helpen om alle voor- en nadelen op korte en lange termijn op te sommen.

Nog geen lid? Krijg vandaag nog toegang tot alle content in onze leeromgeving. Klik op de link in bio voor alle info!#hulpbijleren #leerproblemen #faalangst #lerenleren #studeren #studiehulp #studiecoach #studiebegeleider #leerstrategie #leerstof #onderwijs #middelbaar #leerling #focus #verandering #routine #gewoonte #goedevoornemens

Word lid van het Online Leeratelier

Online Leeratelier - FLEX

โ‚ฌย 12,99

Online Leeratelier - FLEX

โ‚ฌย 12,99

Met het Flex-abonnement krijg je elke keer op het einde van de maand een afrekening. Dit abonnement is elke maand opzegbaar. 

 

Wil je je abonnementje opzeggen? Stuur dan een mailtje naar margot@hetleeratelier.be.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.