Hoe overleef je een presentatie?

Gepubliceerd op 23 oktober 2022 om 19:42

Knikkende knieën, zwetende handjes en een bevende stem

 

Zo overwin je je spreekangst!😰

Ik weet nog goed hoe zenuwachtig ik was om voor de klas te staan.

Ik wist ook steeds dat vanaf ik naar voren werd geroepen, ik totaal geen controle had over mijn lijf en de stress die zou toeslaan. Daarom probeerde ik me steeds zo goed mogelijk voor te bereiden, zodat ik toch een beetje de controle had. Ik zou niets aan het toeval overlaten wat dat betreft.

Mijn tips voor jou: 


👉 Bereid je grondig voor en oefen de presentatie hardop (met of zonder publiek)

👉 Zorg dat je je goed voelt in je vel door comfy kleren aan te doen en als dat kleine beetje make-up jou zekerder doet voelen, ga er dan voor!

👉 Denk eraan dat de grootste stress vaak verdwijnt eens je begonnen bent met presenteren.

👉 Maak een spiekbriefje met steekwoorden of houd je tekst in de buurt (als dat mag), zo kun je jezelf redden bij een black-out.

👉 Sta jij op het punt om je presentatie te starten, maar heb jij even een momentje nodig? Pak dan je tijd.

👉 En als je je dapper genoeg voelt, kun je ook altijd even delen met de klas dat je het enorm spannend vindt. Dat lucht op!En je weet wat ze zeggen: hoe vaker je het doet, hoe makkelijker het zal gaan! đŸ’Ē

 

Wat is jouw beste tip om een klaspresentatie te overleven? Deel het in de comments!#HetLeeratelier #studiebegeleiding #presentatie #presenteren #presteren #spreekbeurt #sprekenvoorpubliek #spreekangst #spreken #angstig #angst #klassikaal #hulpbijleren #onderwijs #voordracht #zenuwachtig #zenuwen #nerveus #studietips

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.