Verhoog je productiviteit

 

Productief studeren, zodat je meer vrije tijd krijgt? Wie wil dat nu niet?

Verzet meer werk en haal meer uit je studietijd met vier eenvoudige tips!

Want beter studeren =/= meer studeren! (integendeel…)

 

Maak voor elke dag een plan.

Doe dat in een agenda, zoals de Slimme Weekplanner of download het plan van de dag!

 

Less is more!

Urenlang achter je bureau zitten betekent niet altijd een hogere productiviteit. Studeer in korte sessies  en las regelmatig een pauze in als je gedachten afdwalen. Bekijk eens de tip over de pomodoro-techniek.

 

Bedenk op welk tijdstip jij het meest productief bent en plan zo je studiemomenten in.

Sommige mensen zijn meer het ochtendtype en anderen krijgen dan weer ’s avonds een lading energie. Heb je geen flauw idee? Experimenteer er dan mee!

 

Concentreer je op één taak tegelijk.

Uit onderzoek blijkt dat multitasken geen efficiënte studiemethode is.

 

Ga jij deze tips toepassen om meer werk gedaan te krijgen? Laat het weten in de comments! 👇👇👇

Reactie plaatsen

Reacties

Debaekekris
een jaar geleden

Multitasken is misschien geen goed idee tijdens het studeren, maar in het beroepsleven moet voortdurend gemultitasked worden. Zou het multitasken niet kunnen geoefend worden en meteen aangeleerd worden ?

Margot I Het Leeratelier
11 maanden geleden

Dag Kris,

Bedankt voor je bericht!

Klopt, multitasken wordt vaak gezien als een waardevolle vaardigheid in de wereld van vandaag en dus ook in het beroepsleven. Maar toch blijkt dat multitasken zijn beperkingen heeft en niet altijd effectief is. De meest efficiënte manier is om je te focussen op één taak tegelijk. Wanneer je je focust op meerdere taken, moet je je aandacht opsplitsen en dat is dus waarom we steeds afgeleid geraken. Single-tasken zorgt ervoor dat je je taak sneller en beter afwerkt en je je focus traint. Daarom leer ik mijn leerlingen niet multitasken, maar single-tasken. Dat doen we door het maken van een planning, het kiezen van prioriteiten, het opdelen van een grote taak in stukjes of het spreiden van je studiemomenten, afleiding buiten spel te zetten, enzovoort. Zo leren ze dat 'single-tasking' vaak de meest verstandige keuze is om een taak tot een goed einde te brengen. Ik hoop je vraag beantwoord te hebben. Zo niet, weet je me te vinden!

Vriendelijke groetjes
Margot