• Word lid van onze online leeromgeving voor leerlingen
  • Ga voor een schooljaar zonder zorgen met de Slimme Weekplanner
  • Vraag een training of workshop aan op jouw school
  • Check onze wekelijkse studietips in de blog

Zo maak je een studiekeuze!

Gepubliceerd op 23 oktober 2022 om 19:47

Moet jij een studiekeuze maken? 

Zo doe je dat (niet)!

 

Do's: 

✔️ Verken het volledige studieaanbod.

Naast zelfkennis heb je ook kennis van het aanbod nodig om een goeie keuze te maken. Ik dacht vroeger als 12-jarige dat ik maar twee opties had, terwijl ik nu weet dat er zes middelbare scholen waren in mijn stad alleen al.

✔️ Kijk naar de onderwijsvorm.

Wil je graag meer theorie of juist meer stage? Vind je het fijn om na elke module een examen te krijgen of blok jij liever op het einde van elk semester? Kies dan een studie die aan jouw wensen voldoet!


Don'ts:


Kies niet zomaar een ‘algemene’ richting.

Sommige studenten weten niet meteen wat ze moeten kiezen, en gaan dan maar voor een algemene richting waarmee je later nog alle kanten uit kan. Probeer dat te vermijden! Hoe meer een studie aansluit bij je interesses en skills, hoe makkelijker het zal worden.

Zoek niet naar de perfecte studierichting.

Je mag hoge eisen stellen, maar zorg dat je realistisch blijft. Er zullen altijd minder leuke vakken zijn. De perfecte studierichting bestaat niet!

 Kan jij hier nog een do of een don’t aan toevoegen? Deel ‘m in de comments!#studiekeuze #studietraject #hogeschool #universiteit #hogeronderwijs #opleiding #studentenleven #student #kuleuven #uantwerpen #ugent #kdgantwerpen #eerstejaars #eerstejaarsstudent #studentendoop #studentenvereniging


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.