De stap naar het hoger onderwijs

Gepubliceerd op 23 oktober 2022 om 19:47

Zet jij binnenkort de stap naar het hoger onderwijs?

 

Dan kan je op deze plaatsen of bij deze mensen terecht om de juiste keuze te maken! ⤵️

Een belangrijke stap in jouw studiekeuzeproces is de exploratiefase.

Hierbij ga je onder andere actief op zoek naar informatie over het studieaanbod.


Waar kun je zoal terecht voor al die informatie?


Infobeurs

Deze ken je wellicht van een (online) uitstap die je op school hebt gedaan. Hier kun je proeven van wat het hoger onderwijs te bieden heeft. Het voordeel is dat er heel wat opleidingen onder één dak worden verzameld. Zo kan jij heel breed informatie inwinnen.

✅ Infodag

Elke hogeschool of universiteit organiseert infodagen. Hierbij kun je ook meteen de sfeer opsnuiven op de campus, cursussen inkijken en een rondleiding vragen.

Internet

Alle hogescholen en universiteiten bieden heel wat info aan op hun websites. Je kunt er vaak een overzicht van het hele lessenpakket vinden en ervaringen van studenten lezen.

Leerkrachten, leerlingbegeleiders en Het Leeratelier

Op je huidige school of natuurlijk in Het Leeratelier zul je bijgestaan worden om informatie te verzamelen en een goede keuze te maken. Zij hebben namelijk al heel wat leerlingen de stap naar het hoger onderwijs zien zetten en hebben ongetwijfeld goede tips.Zie jij het bos door de bomen niet meer?

📞Bel me gerust op of stuur een mailtje en we gaan samen op zoek naar de opleiding die bij jou past.

 #HetLeeratelier #studiekeuze #hogeschool #opleiding #studeren #universiteit #diploma #studietraject #infodagen #individuelebegeleiding #lessen #lessenrooster #onderwijs

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.