Hoe overleef je je eerste schooldag?

Voor sommige leerlingen is de eerste schooldag een blij weerzien van klasgenoten in een vertrouwde omgeving. 😀
Voor andere leerlingen is het dan weer een duik in het diepe op een nieuwe school waar je nog niemand kent. 😓

Hoewel de meeste leerlingen en studenten ‘s ochtends de deur uit gaan met kriebels in hun buik, heb ik deze post vooral geschreven voor die tweede groep, de ‘groentjes’. Iedereen is ooit een groentje. Je bent nieuw en je weet van niks. Daar komt het op neer.

Ikzelf vind niks zo spannend als iets ‘nieuws’ proberen. Een nieuwe route nemen, een nieuwe plek verkennen, nieuwe mensen ontmoeten, nieuwe dingen leren. En laat dat nu de samenvatting zijn van zo’n eerste schooldag. Ik krijg er nog de kriebels van als ik dit schrijf! 😛


Drie tips voor groentjes

 

🚲 Verken het traject 


Het helpt om op voorhand al een keer die nieuwe bus te pakken, of die nieuwe route te fietsen naar de campus. Zo valt die spanning al meteen weg en verdwaal jij niet op de grote dag!

 

👚 Plan je look


Kies de avond van te voren een leuke outfit. Eentje waar je je goed en comfortabel in voelt. Zo heb je misschien genoeg zelfvertrouwen om gesprekken aan te knopen en jezelf voor te stellen.

 

🤷‍♀️ Je bent niet alleen

 

En weet dat er heel wat leerlingen even radeloos rondlopen als jij. Wie weet geraak je er wel mee aan de babbel en heb je meteen een ‘maatje’ voor de rest van de dag en wie weet voor het hele schooljaar! Volgens mij heb ik zo al mijn vrienden gemaakt op school. :-)Zet ‘m op!

Heb jij nog een goede tip? Deel 'm in de comments!#hulpbijleren #leerproblemen #faalangst #lerenleren #studeren #studiehulp #studiecoach #studiebegeleider #leerstrategie #leerstof #onderwijs #middelbaar #leerling #focus #eersteschooldag #zenuwen #1september #nieuweschool

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.