Zo haal je jouw deadline!

De Salami-techniek

Vroeger stelde ik mijn vaak schoolwerk uit, omdat ik zo overweldigd was. ๐Ÿ˜จ

Overweldigd door de hoeveelheid toetsen, examens die op me af kwamen of door die gigantische jaartaak waarvan de deadline steeds dichterbij kwam...

Ik was nog niet bekend met de salamitechniek op die leeftijd, en dus ben ik heel blij om jou deze te mogen uitleggen nu! ๐Ÿ˜€

Ook geschikt voor vegetariërs.

๐Ÿ”ช Bij de salami-techniek deel je je taak of doel op in stukjes en pak je één deel tegelijk aan. Alsof je een plakje van een grote salamiworst snijdt.

๐Ÿฝ๏ธ Zo werk je de worst plakje voor plakje weg, want het is psychologisch veel makkelijker om een klein onderdeel van een grote taak aan te pakken.

Het voelt veel meer haalbaar aan en na elk plakje weg te werken krijg je een shot motivatie om ook de volgende plak aan te pakken. ๐Ÿ”ฅ

Zo kom je dus sneller in actie en breng jij jouw opdracht tot een goed einde. Plakje voor plakje.

Zo doe je dat!

Zo kun jij de Salami-techniek inzetten in vijf stappen:
๐˜‰๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ซ๐˜ช๐˜ซ ๐˜ญ๐˜ฆ๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ฌ๐˜ณ๐˜ข๐˜ค๐˜ฉ๐˜ต? ๐˜‹๐˜ฐ๐˜ฆ ๐˜ฅ๐˜ช๐˜ต ๐˜ฅ๐˜ข๐˜ฏ ๐˜ด๐˜ข๐˜ฎ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ฎ๐˜ฆ๐˜ต ๐˜ซ๐˜ฐ๐˜ถ๐˜ธ ๐˜ญ๐˜ฆ๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ญ๐˜ช๐˜ฏ๐˜จ๐˜ฆ๐˜ฏ!

1๏ธโƒฃ Schrijf precies op wat je allemaal moet doen om die taak te maken of om die toets of examen te leren.

2๏ธโƒฃ Zet de stappen in een bepaalde volgorde.

3๏ธโƒฃ Begin met de eerste taak. Zo eet je de salami plakje voor plakje op.

4๏ธโƒฃ Vink je taak af als je klaar bent. Dat voelt geweldig!

5๏ธโƒฃ Begin aan de volgende taak of zet in je planning wanneer je het volgende plakje gaat opeten.

Meer leren over deze techniek?

Wist je dat je in het Online Leeratelier, onze online leeromgeving deze handige download (zie foto) vindt om de salamitechniek in te zetten? Daarnaast heb ik er ook een podcastaflevering en een video over opgenomen.

๐Ÿ’ป Word vandaag nog lid via de link in bio en wordt de beste studentenversie van jezelf dankzij massa's studietips, filmpjes, podcasts en meer.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.