Hoe kom je in een studymood?

Bedenk een studieroutine!

Iedereen heeft wel eens opstartproblemen of moeite om zich te focussen tijdens het leren. Maar wat doe je eraan en hoe geraak je in de juiste studymood? Ik heb de tip!


Bedenk een leuke studieroutineDat is iets dat je altijd gaat doen als je studeert. Het kan vanalles zijn!

Bijvoorbeeld: het zetten van een lekkere koffie met slagroom, een study-playlist op spotify die je opzet, je meest comfortabele jogging aantrekken of een geurkaarsje branden op je bureau. Je kan heel wat zintuigen prikkelen! Misschien maak jij (onbewust) al gebruik van zo'n routine?

Waarom werkt het?

✔️Het maakt het studeren een stuk leuker.

✔️Je zorgt ervoor dat je hersenen in de juiste studymood geraken en focus vergroot!

Dus: als je altijd diezelfde study-playlist opzet als je aan het leren gaat, dan zullen je hersenen na een tijd weten dat het tijd is om productief te zijn!

Dit heet trouwens conditionering: jezelf (of meer bepaald je hersenen) een gewoonte aanleren (studeren, productief zijn) aan de hand van een prikkel (study-playlist). 

Zit je dus vast in de ik-wil-eigenlijk-liever-in-mijn-zetel-hangen-mood? Dan kan het opzetten van die playlist al helpen om je beter te concentreren en in een productieve ‘studieflow’ te belanden.

 

Mijn studieroutine als student:

Mijn studieroutine? Die weet ik nog als de dag van gisteren. Met de kerstexamens maakte ik een lekkere koffie met melk, deed ik mijn dikste sokken aan en zette ik zo'n warmteblazertje onder mijn bureau. Zalig!

 

Geen koude voeten voor mij en dus kon ik lekker lang in m'n focus blijven zitten mét een goeie koffie. Omdat ik dit dan élke keer deed, ging het beginnen met studeren steeds vlotter en had ik geen opstartproblemen meer. Ik keek zelfs uit naar die koffie en warmte en mijn brein had meteen door dat het weer tijd was om te knallen!

Heb jij al een studieroutine?

#studieroutine #studeren #lerenleren #lerenstuderen #beterleren #studietip #student #studentenleven #fokdeblok #examenstress #studiecoaching #studiebegeleiding #studiebegeleider #uitstelgedrag #huiswerk #lessenrooster #methode #schooltaak #gefocust

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.