Concentratie explained

Ben jij soms ook zo afgeleid in de les of als je studeert?

Hoe komt dat?🤔

Stel: je bent aan het studeren en je krijgt een berichtje binnen van je beste vriendin. Op dat moment verleg je je aandacht gedeeltelijk naar dat smsje. Ondertussen blijft een ander deel van je aandacht bij wat je oorspronkelijk aan het studeren was.

Wanneer je weer wilt doorgaan met studeren gebeurt eigenlijk precies hetzelfde. Een tweesplitsing van je aandacht tussen studeren en je vriendin die vraagt of je plannen vanavond hebt.

Volgens neuro-psycholoog Mark Tichelaar komt afleiding door de wisselingen in je aandacht.

“Als je van de ene taak meteen doorgaat naar de andere taak, blijft een deel van je aandacht bij de vorige taak achter. Met als gevolg dat je minder hersencapaciteit kunt gebruiken voor de nieuwe taak” – Mark Tichelaar


Dus op het moment dat jouw concentratie daalt betekent dit dat er een wisseling plaatsvindt in je aandacht. Misschien zit je wel te denken aan wat je vanavond gaat eten, een mailtje van je docent dat je nog moet beantwoorden of vraagt je kat steeds om je volle aandacht.

Waardoor ben jij soms afgeleid als je aan het studeren bent? En wat helpt jou dit te voorkomen?

#concentratiestoornis #afleiding #afgeleid #concentreren #concentratie #studiemethode #problemen #denken #hersenen #studeren #onthouden #stoornis #leerstrategie #schoolpsychologie

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.