Zo maak je een studiekeuze!

Moet jij een studiekeuze maken? 

Zo doe je dat (niet)!

 

Do's: 

✔️ Verken het volledige studieaanbod.

Naast zelfkennis heb je ook kennis van het aanbod nodig om een goeie keuze te maken. Ik dacht vroeger als 12-jarige dat ik maar twee opties had, terwijl ik nu weet dat er zes middelbare scholen waren in mijn stad alleen al.

✔️ Kijk naar de onderwijsvorm.

Wil je graag meer theorie of juist meer stage? Vind je het fijn om na elke module een examen te krijgen of blok jij liever op het einde van elk semester? Kies dan een studie die aan jouw wensen voldoet!


Don'ts:


Kies niet zomaar een ‘algemene’ richting.

Sommige studenten weten niet meteen wat ze moeten kiezen, en gaan dan maar voor een algemene richting waarmee je later nog alle kanten uit kan. Probeer dat te vermijden! Hoe meer een studie aansluit bij je interesses en skills, hoe makkelijker het zal worden.

Zoek niet naar de perfecte studierichting.

Je mag hoge eisen stellen, maar zorg dat je realistisch blijft. Er zullen altijd minder leuke vakken zijn. De perfecte studierichting bestaat niet!

 Kan jij hier nog een do of een don’t aan toevoegen? Deel ‘m in de comments!#studiekeuze #studietraject #hogeschool #universiteit #hogeronderwijs #opleiding #studentenleven #student #kuleuven #uantwerpen #ugent #kdgantwerpen #eerstejaars #eerstejaarsstudent #studentendoop #studentenvereniging

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.