Studyfood voor je brein

Wil je weten waar jouw brein blij van wordt?😊

Hier enkele voedingstips voor studenten in de ‘blok’!

✅ Sla je ontbijt nooit over. Je hersenen hebben brandstof nodig om te studeren. Anders zul je meer moeite hebben om je te blijven concentreren.

✅ Krijg jij soms zin om te snacken als je studeert? Leg een schaaltje druiven of studentenhaver op je bureau of houd een banaan bij de hand. Zo hoef jij niet bij elk hongertje op te staan en kies je meteen voor een gezond tussendoortje.

✅ Let op met suikerrijke of cafeïnerijke drankjes, zoals energiedrank, frisdrank en koffie. Je krijgt er misschien even een ‘rush’ van, maar voor je ’t weet beland je in een energiedip.

✅ Zorg dat je altijd een groot glas of een fles water in de buurt hebt staan. Dat maakt dat je regelmatig een slokje neemt, ook al heb je niet zo’n dorst. Een tekort aan vocht haalt je uit je focus!

Dus ga nog even shoppen in de supermarkt of vergezel je moeder op zaterdagochtend om een ‘examen-survivalpakket’ samen te stellen vol granen, noten, fruit en groenten!

Wat staat er bij jou op het menu tijdens de blokperiode?

#fokdeblok #studentenleven #student #studentenhaver #blokperiode #examenperiode #studeren #lerenleren #studietips #voeding #studiecoach #studiebegeleiding #studiebegeleider #concentratie #concentreren #concentratiestoornis #leerproblemen #lerenleren

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.