Actief ophalen

Ken jij deze effectieve leerstrategie?

Leren doe je vaak met je neus tussen de boeken. Maar wat als je die nu een keertje weglegt? ๐Ÿ“–

Wel, dat is precies wat 'actief ophalen' inhoudt!

๐Ÿง  Actief ophalen is één van de effectieve leerstrategieën. Een methode die voor iedereen werkt, omdat je brein nu eenmaal beter leerstof onthoudt op die manier.

Twee grote voordelen?

๐Ÿ‘‰ Bij deze leerstrategie klap je boeken dicht en ga je diep graven in je geheugen. Zo zet je je brein flink aan het werk en dat zorgt ervoor dat je veel beter zult onthouden.

๐Ÿ‘‰ Daarnaast check je ook of je de leerstof ook écht kent. Dat weet je alleen maar zeker als je ze uit je hoofd kunt halen, niet uit je boek.

Zo haal jij je leerstof actief op!

Actief ophalen kun je makkelijk inzetten wanneer je moet leren voor een toets.

 

Zo doe je dat:

1๏ธโƒฃ Doe je boeken dicht!

2๏ธโƒฃ Neem een wit blad en iets om te schrijven.

3๏ธโƒฃ Schrijf nu alles op wat je weet over het lesonderdeel.
Geef niet te snel op. Geef jezelf de tijd om te graven in je geheugen, want soms komt er later nog iets in je op!

4๏ธโƒฃ Alles op papier gezet? Pak je boek er nu bij en vul aan waar nodig.๐Ÿ’ป In het ๐—ข๐—ป๐—น๐—ถ๐—ป๐—ฒ ๐—Ÿ๐—ฒ๐—ฒ๐—ฟ๐—ฎ๐˜๐—ฒ๐—น๐—ถ๐—ฒ๐—ฟ vind je nog allerlei andere manieren om je leerstof actief op te halen, zoals filmpjes, tips en downloads over de Cornell Methode of de Braindump.

Nog geen lid van onze online leeromgeving? Kom erbij via de link in bio! โœจ#leerstrateige #actiefophalen #actiefleren #geheugen #hulpbijleren #leerproblemen #faalangst #lerenleren #studeren #studiehulp #studiecoach #studiebegeleider #leerstrategie #leerstof #onderwijs #middelbaar #leerling #focus

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.