Loopt jouw planning soms in de soep?

Hoe vervelend als dat gebeurt!

Vaak denk je: 'Pfff, laat maar zitten. Er klopt toch niks meer van!'

 

En daar houdt het plannen meestal op. Maar hoe kun je dat voorkomen?

Ik heb drie simpele tips die jij meteen kan toepassen! 

📆 Bouw buffers in je plan.


Dat is reservetijd, momenten die je kunt gebruiken als je die nodig hebt. Als je geen buffers hebt en er gaat iets niet volgens plan, dan loop je meteen achter.

Heb je wel een momentje gereserveerd? Dan kun je die goed benutten om toch weer op schema te geraken.⌚ Verdubbel je tijd.


Vaak overschatten we onszelf. We denken dat we even snel die toets zullen leren of vlug die taak maken. Dat kan soms tegenvallen en zo loopt jouw planning voor die dag in de soep.

Als je een plan maakt reken je 2 x zoveel tijd voor een taak. In plaats van 15 minuten leren voor je toets, 30 minuten inplannen. De kans is groot dat het klopt en zo krijg je alles gedaan!

 

 

5️⃣ Gebruik de vijf minuten regel.


Soms loop je achter omdat je écht geen zin hebt om te beginnen. Probeer dan de vijf minuten regel. Spreek met jezelf af dat je vijf minuutjes gaat leren. Dat kun je toch wel?

Vaak merk je na vijf minuutjes dat het best meevalt en je die taak maar beter kunt afwerken. Deze regel werkt supergoed, omdat het beginnen vaak het moeilijkste is. Eens je bezig bent, gaat het meestal prima.

Welke tip ga jij proberen? Laat het me weten in de comments! 😀

#hulpbijleren #leerproblemen #faalangst #lerenleren #studeren #studiehulp #studiecoach #studiebegeleider #leerstrategie #leerstof #onderwijs #middelbaar #leerling #focus #schema #planning #plannen #plantips #tijd

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.