De regel van 'nog vijf'

 

Sta jij op het punt om op je boeken toe te doen?

📚 Je hebt misschien al goed gestudeerd, maar volgens je planning zou je eigenlijk nog even moeten doorbijten. Doe er dan nog vijf!

5️⃣ Nog vijf oefeningen, nog vijf pagina’s, nog vijf definities, nog vijf minuten door!

🤯 Uit onderzoek blijkt dat mensen die denken dat ze niet genoeg wilskracht hebben om door te zetten, sneller zullen verslappen en opgeven. Maar met een hele andere mindset zul je juist harder doorbijten en oplossingen vinden om niet te hoeven opgeven. Geloof dat je het kan en dan lukt het ook!

💪 Iemand in de fitness die na elke dipje toch nog vijf krachtoefeningen doet, zal toch ook een beter resultaat bereiken dan iemand die na elk dipje z’n spullen pakt?

🧠 Door de regel van vijf toe te passen op momenten dat je het even niet meer ziet zitten, vergroot je je uithoudingsvermogen en krijg je elke keer meer werk verzet!


#braintraining #doorzettingsvermogen #nietopgeven #opgeven #uithouding #doorzetten #doorbijten #hersenen #brein #mindset #studeren #studie #studiemethode #leermethode #leerstrategie #plannen #pauze #multitasken #concentratie #focus #agenda #leren #huiswerk #huistaak #toets #ondewijs #middelbaar #hogeronderwijs #lageronderwijs #secundaironderwijs

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.