Is jouw studieplek studyproof?

Door je studieplek wijs te kiezen en goed te organiseren, kun je beter studeren! 🤓

Hoe doe je dat dan?

🥰 KIES EEN FIJNE STUDIEPLEK

Je zult wel gemerkt hebben dat je heel wat tijd doorbrengt op je studieplek. Het is daarom écht wel belangrijk dat jij daar graag zit. Hoe beter je je voelt in die ruimte, hoe minder je er tegen op zult zien om er tijd in door te brengen.

🌵 Ik word heel gelukkig van natuurlijk daglicht en veel groen! Daarom heb ik in Het Leeratelier een groot raam en staat er in elke hoek wel een plant.
Uit onderzoek is gebleken dat voldoende daglicht en planten op je bureau zorgt voor minder stress en een hogere concentratie. Niet mis, toch?

🏠 Bedenk eens in welke ruimte van je woning jij je goed voelt en waar je wel eens een studiehoekje zou kunnen inrichten. Als je dat moeilijk vind, probeer dan te bedenken welke ruimte je anders zou kunnen aankleden, inrichten of opruimen om er toch een aangename studieplek van te maken.

🤫 KIES EEN RUSTIGE STUDIEPLEK

Ben jij snel afgeleid? Dan is dit een hele belangrijke! Zorg dat je een plek in huis kiest waar het stil is. Dus niet in aan de keukentafel, wanneer er nog twee kleine broers rondrennen, je vader luid telefoneert en je moeder aan het stofzuigen is. Beter kies je een afgezonderde plek waar je de deur gewoon kan toe doen om de meeste geluiden te blokkeren.

😎 ORGANISEER JE STUDIEPLEK

Studeren kan al moeilijk genoeg zijn, dus maak het je gemakkelijk! Leg alles wat je meteen nodig hebt klaar. (vb. je laptop, atlas, ...) Zo moet je tijdens het studeren niet om de haverklap opstaan, want dat vergroot de kans op afleidingen. Onderweg kun je namelijk ook afgeleid worden.
Alles wat je niet nodig hebt, haal je van je bureau.

 

Hoe ziet jouw studieplek eruit? 🙂

#bureau #studieplek #studyproof #werkplek #klas #productiviteit #groen #opruimen #plannen #pauze #kot #opkot #concentratie #focus #leren #studeren #examens #blokperiode #blokken #huiswerk #huistaak #toets #ondewijs #middelbaar #hogeronderwijs #lageronderwijs #secundaironderwijs #universiteit

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.