Leg het lekker zelf uit!

 

Einstein zei ooit al "Als je het aan een kind van zes kunt uitleggen, snap je het zelf". 🤔

👌 En dat klopt helemaal! Door je leerstof aan een ander te moeten uitleggen, wordt het meteen duidelijk of er gaten zitten in je kennis en waar je nog meer aandacht aan moet besteden.

💡 Hoe kan je dit zelf uitproberen?

Spreek (online) met een klasgenoot af of haal je moeder erbij en leg de leerstof uit. Leg deze uit op de meest eenvoudige manier (zonder complexe begrippen) en in je eigen woorden.
Hebben je klasgenoot of je moeder jouw les volledig begrepen? Dan geldt dat ook voor jou!

🤯 Zijn ze nog niet helemaal mee of merkte jezelf dat je moeite had met bepaalde stukken over te brengen? Ga na waar dat over ging en zo weet jij meteen in welk onderdeel jij je nog meer in moet verdiepen.

👩‍🏫 Zit er niemand te wachten op jouw uitleg? Probeer je dan in te beelden dat je zelf voor de klas staat en de leerstof uitlegt aan een groep die nog nooit van het onderwerp heeft gehoord.

🐱 Je kan ook je huisdier onderwijzen! Zo heb ik thuis een hele intelligente hond rondlopen die al negen jaar een luisterend oor is geweest tijdens mijn examenperiodes. Een kleine Einstein op vier poten, zou je kunnen zeggen.

Heb jij dit al eens uitgeprobeerd? Hoe ging dat? 😀

#feymanntechniek #docendodiscimus #uitleggen #onderwijzen #lesgeven #docent #leerkracht #einstein #verbeelding #hersenen #brein #studeren #studie #studiemethode #leermethode #leerstrategie #plannen #pauze #concentratie #focus #agenda #leren #huiswerk #huistaak #toets #ondewijs #middelbaar #hogeronderwijs #lageronderwijs #secundaironderwijs

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.