Houd je hoofd bij de les

Gepubliceerd op 23 oktober 2022 om 19:48

Hoe dwaal je niet af tijdens de (online) les?
Hoe richt je je aandacht op een (niet zo’n heel interessante) taak?

Hier wat tips voor jou! 😊

🎮 Zet alle afleiding buiten spel. Dat kan gaan van je smartphone, een huisdier dat steeds op je schoolboeken komt liggen (al is dat wel heel schattig), maar ook overbodige spullen op je studieplek. Vereenvoudig je gezichtsveld en omring je alleen met dingen die je nodig hebt voor die ene taak en leg alles klaar. Zo hoef je niet om de haverklap van je bureaustoel om iets te halen. Want ook onderweg kun je afgeleid geraken!

🤯 Denk eraan dat een mens zich maar 15 tot 45 min. kan concentreren op een taak. Zet eens een timer op als je aan de slag gaat en bepaal jouw concentratieduur. Vanaf dat jij met je gedachten ergens anders zit en het moeilijker wordt om je hoofd erbij te houden (vb. na 25 min) is het tijd voor een korte pauze! Hou daar altijd rekening mee en studeer vanaf dan in blokken van 25 min. met telkens een korte pauze tussenin. Probeer de pomodoro-techniek eens!

⏲️ Als je vooraf bepaalt tot hoe laat of tot welke pagina je gaat werken of studeren, krijg je een concreet doel voor ogen. Het opstellen van zo’n doel maakt dat je beter je focus kunt vasthouden gaandeweg. Je weet daarnaast precies wanneer je klaar zult zijn en dat is natuurlijk ook goed voor je motivatie!

😵 Multitasken is geen goede studiemethode. Heb je dus veel te doen? Deel je taken op en werk aan één taak tegelijk, zodat je niet overweldigd of gedemotiveerd raakt. Zo maak je ook meteen ruimte voor een pauze tussen je taken door.

💪 Veel succes! Heb je nog vragen of weet je zelf nog een tip? Drop ze in de comments!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.